דני ינאי
מרצה וצלם אתנוגרפי, חוקר תרבויות ונוסע הרפתקן.

אודות
מרצה וצלם אתנוגרפי עתיר פרסומים, תערוכות ופרסים. השתלם אצל מיטב המאסטרים לצילום בישראל.
מתעד תרבויות, דתות, עמים ופולחנים ברחבי העולם וישראל, ומספר על כך בהרצאותיו בליווי מצגות מולטימדיה מרהיבות, הכוללות צילומים מקצועיים, קטעי וידאו וסרטים, סיפורי פולקלור וחוויות.
מרבה להופיע בפני קהלים מגוונים בקתדראות, חוגי בית, סינמטקים וארגונים שונים ברחבי הארץ.
בעל תואר שני (MBA) מוסמך במנהל עסקים וניהול פרויקטים בהייטק.
הרצאה ייחודית לכנסים, ארגונים וחברות
הדרך לשינוי ארגוני מוצלח
בעקבות השבטים האבודים של עמק האומו באתיופיה
שינויים ארגוניים ויישומם המוצלח, הכרחיים להתאמתו של הארגון ושרידותו בסביבה משתנה. מאידך, ניהול השינוי נתקל לרוב בהתנגדויות ואתגרים רבים.
האם יכולים ארגונים ללמוד מהדרך בה מאמצות ומיישמות תרבויות מסורתיות ושבטיות שינויים בדפוסי ההתנהגות שלהן?
המרצה וחוקר התרבויות דני ינאי, מביא את סיפורם של השבטים בעמק האומו שבאתיופיה, אשר משמרים מסורות עתיקות יומין, ובהן אמונה תפלה בשם 'מינגי', אמונה בקללה שבעטייה נוהגים להרוג פעוטות "מקוללים". כשבן השבט מחליט לעקור את המנהג מן השורש, הוא נדרש לחולל שינוי תרבותי-חברתי דרמטי, תוך שהוא נתקל בהתנגדויות קשות, המסכנות אפילו את חייו שלו. שלב אחר שלב הוא פועל, בנחישות ותוך הקרבה אישית עצומה, להטמיע את השינוי.
הן מהכישלונות והן מההצלחות שבדרך, ניתן ללמוד רבות על הדרכים להטמיע שינוי ארגוני מוצלח.
הרצאת מולטימדיה מרתקת ומטלטלת, מלווה בקטעי סרטים, צילומים וסיפורים, שלא ישאירו אתכם אדישים, ויתנו למנהלים בארגון כלים אפקטיביים להתמודדות מוצלחת עם הצורך הארגוני בשינוי, למרות ההתנגדויות.
הדרך להצלחה בשינוי הארגוני: ללמוד מהלקח של השבטים האבודים של אתיופיה
ארגונים וחברות

אלים ושדים - הסודות של באלי

״אי האלים״ באלי, בארכיפלג האינדונזי, צופן למבקרים בו מגוון מרתק של פולחנים וחיי קהילה ססגוניים, המשלבים הינדואיזם, בודהיזם ואנימיזם. לפולחנים אלו מוקדש חלק ניכר מזמנם של התושבים והם כוללים אינספור טקסי מעבר, פסטיבלים ואירועים דתיים ומשפחתיים. חיי התושבים נעים תמידית בין ניסיון לפייס את השדים לבין אמונה בכוחם של האלים לעזור לאדם הפשוט.
מונגוליה - לשרוד בארץ הנוודים

לפני מספר שנים יצאה קבוצת צלמים להרפתקה בארץ בראשית... מסע מצולם בן 800 שנה, מימי האימפריה המונגולית של ג'ינגיס חאן ועד ימינו: על טבע פראי, אקלים קיצוני ותרבות ייחודית המשלבת את הבודהיזם הלמאי עם השמאניזם העתיק. נצפה בציד בעזרת עיטים, נכיר את היאקים, נתוודע לסוסים נדירים, נפגוש גמלים בוכיים, נאזין למוסיקה והשירה המונגולית הייחודיים ונשתתף בפסטיבל הנאדאם הפרוע. וגם: סוד הצלחתה של האימפריה המונגולית לפני 800 שנה מול המאבק להישרדות של התרבות הנוודית האחרונה של ימינו.
מסע אל בטן האמונה – להבין את הלב של הודו

תיעוד מולטימדיה מרהיב וסיפורים מרתקים על המסורות והפולחנים בפסטיבל הקומבמלה, מהחשובים בתרבות ההינדית. דרך סיפור הפסטיבל ומקורו, ניגע ברבדים השונים של התרבות והדת ההינדית, ונמצא הקשרים מפתיעים ליהדות!!! נבחן את התפיסות הפילוסופיות של גלגול נשמות וקארמה, וננסה להגיע לקיצורי דרך לנירוונה. נפגוש נזירים עירומים, נדרים משונים, נכיר את מיתולוגיות האלים ונקיים טבילות טהרה במים הקפואים.
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

אמנים מלידה - על האמונות בשרות הדת והקהילה ברחבי אסיה

הידעתם שבשפה הבאלינזית לא קיימת מילה לאמנות או אמן? ועדיין, האנתרופולוגית מרגרט מיד הכריזה שבבאלי כל אחד הוא אמן?
בהרצאת מולטימדיה ססגונית במיוחד, נבין את משמעות האמנות הדתית בכמה ממדינות מזרח אסיה. פיסול, עיצוב, משחק, ריקוד, נגינה ועוד.
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

חידת השומרונים – מסע אחורה בזמן

תולדות קהילת השומרונים, בת כ-850 הנפש, שעמדה על סף הכחדה, ועדיין נאבקת באיומים הרבים על זהותה והמשך קיומה גם במאה ה-21. תוך בחינה והצלבה של מקורות תנכיים והיסטוריים, מסורות שומרוניות ויהודיות עתיקות וממצאים ארכיאולוגיים מרתקים, נחשוף אט אט תעלומה בת אלפי שנים: מוצא השומרונים והרקע לפילוג בינם ליהודים.
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

אתיופיה הפראית- בעקבות השבטים האבודים של עמק האומו

עמק נהר האומו הנידח, מהווה פסיפס ססגוני של שבטים פראיים ומרתקים, אשר רק לאחרונה נחשפים לעולם... המורסי הנוודים רועי הבקר הלוחמנים, הקארה, האמר ובאנה הקופצים מעל שוורים, ומסורת המינגי: אמונה בקללת ילדי הארורים המאיימת על השרדותם של השבטים. והכל בשילוב צילומים וסרטונים של טקסים מרהיבים, עם סיפורים אותנטיים על המארג האנושי הייחודי המתקיים באזור מופלא זה.
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

קובה - הריקוד בדם

תולדותיה של המדינה הקאריבית המפתיעה, צבעונית ומרתקת, הנמצאת בקיפאון של מעל יובל. מסיפור הגילוי בידי קולומבוס, דרך הכיבוש הספרדי האכזר, ועד יצירת דת הסנטריה הממזגת בין אדונים לעבדים. מהמאבק בפיראטים, שודדי הקאריביים, ועד מלחמת השחרור מעול ספרד. מהניאו-קולוניאליזם האמריקאי, דרך ימי הרודן באטיסטה ועד סיפורם של גיבורי המהפיכה: האחים קאסטרו, צ'ה גווארה והאחרים, שניצחו במלחמת הגרילה המצליחה ביותר אי פעם. וגם המון מוסיקה ומחול קובני.
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

בדרך להימלאיה - אחרי 30 שנה

מה עבר על נפאל ב-31 השנים שחלפו מאז טייל שם החייל המשוחרר דני ינאי בטרק מחנה הבסיס של האוורסט, ועד ששב לשם עם ב2022 עם בנו, החייל המשוחרר, לטייל בטרק סובב אנאפורנה שבהימלאיה? מי הם תושבי ההימלאיה הנפאלית, במה הם מאמינים וכיצד הם מתמודדים עם איתני הטבע הכבירים שבתוכם הם חיים?
פולחני אור ואש, בעולם ובזמן

משחר ההיסטוריה עוסקים בני האדם בפולחני אור ואש, כסמל לניצוץ החיים מחד, ומתוך פחד מאש הגיהנום ומהתקצרות הימים, מנגד. בין אם בסגידה לשמש או אל האש, דרך הקרבת קרבנות או הבערת מדורות, ועד הדלקת נרות, קישוט עצים באורות, וכמובן פסטיבלים מודרניים דוגמת ״האדם הבוער״ בארה״ב ו״מידברן״ בישראל, אין כמו האש והאור להעצמת חגיגות וטקסים. על הדומה, השונה והסמליות בין החגים, הפולחנים וטקסי אור ואש אצל עמי העולם, מאז ועד ימינו.
הרצאה מושלמת לחנוכה, ל"ג בעומר, וכל השנה...
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

כשהזמן עומד מלכת - סיפורה הלא ייאמן של בורמה

בורמה, הענקית הדרום מזרח אסייאתית, מורכבת מערב רב של שבטים ולאומים החיים בכפיפה אחת, אך לא תמיד בשלווה. מאמצע המאה הקודמת נסגרה בתוך עצמה, בהנהגתה של חונטה צבאית נוקשה. לאחרונה, לאחר תקופה של פתיחות, חזר אי השקט למיאנמר. מבט מעמיק בארץ היפהפיה ותושביה מסבירי הפנים, יחשוף מציאות מורכבת במיוחד...
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

האדם צועד על קיבתו - הפסיכולוגיה של המזון בתרבויות העולם

האם מזון ומשקה הם צורך קיומי פיזי בלבד, כפי שניתן אולי להסיק מפירמידת הצרכים של מאסלו? מכל הדחפים, המזון הוא כנראה המניע המשמעותי ביותר של בני האדם מאז ומתמיד (נכון, גם מין וכסף...). על פולחני מזון, טומאה, מזון אלים לעומת סיגוף, ועוד ועוד ועוד... בהרצאה צבעונית ומשעשעת, הבוחנת את תרבות המזון ברחבי העולם בדרך מקורית ובעיקר ... טעימה.
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

החיים ביקום מקביל - קיצור תולדות ה"ברנינג מן"

אחת לשנה, למשך 8 ימים בקיץ, מוקמת במדבר הסלע השחור בארה״ב עיר זמנית בת כ-70,000 תושבים, המהווה מעין יקום מקביל אלטרנטיבי לעולם שבחוץ. קשה לתאר את העוצמות של אירוע האמנות האולטרה יצירתי, צבעוני ואדיר מימדים זה, שבו המשתתפים הם שיוצרים את תכניו, בהתבסס על עשרה עקרונות מנחים כמו: ביטוי עצמי רדיקלי, כלכלת מתנות וא-מסחריות. דני ינאי השתתף בפסטיבל במבצע לוגיסטי מורכב, והוא מביא את הסיפור האמיתי של המתרחש בעיר הסלע השחור מתחילת הדרך ועד היום, כשאירוע מקביל מתקיים גם בישראל. תמונות מרהיבות, קטעי וידאו מערפלי חושים, חוויות פרועות, אתגרים, ו...הרבה חיבוקים ואבק.
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית


איזה מין עולם - על מיניות ופולחן בתרבויות העולם
מבט מרתק ומשעשע אל תולדות המיניות האנושית מימי קדם ועד ימינו: טקסי חניכה פרועים, פולחנים ביזאריים ומנהגים מיניים מדהימים בתרבויות שונות בעולם. לטעימה מתוך ההרצאה לחצו על קישור זה
עברנו את פרעה, נעבור גם את זה.
על התבגרות, טקסי מעבר ושלבי חיים

שלבי חיינו, מלידה ועד מוות, רצופים בטקסי מעבר שונים. בר המצווה היהודית, למשל, נתפסת ככרוכה בקבלת עול מצוות הדת, אך בפועל מהווה טקס מעבר והתבגרות חשוב מאין כמותו. נערים בתרבויות שונות נאלצים לעבור מבחני אומץ לא פשוטים ואף כואבים. שום בעל חיים אחר בעולמינו אינו נוהג כך, כמובן. מדוע זקוקים בני האדם לטקסי המעבר? בהרצאת מולטימדיה המותאמת לגילאים צעירים, נכיר את סיפורם של טקסי מעבר והתבגרות מרתקים בתרבויות שונות ואקזוטיות ברחבי העולם.
נפלא גם לאירוע של בני ובנות מצווה.
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

משפחה שכזאת - על מסגרות משפחתיות מפתיעות ברחבי העולם








היכן מתקיימים נישואי הליכה, אך ללא חתונה? אצל מי מקובל לגנוב אישה מגבר אחר, ולשאת אותה במקום אשתך? מהם נישואין זמניים וכמה זמן זה, זמני? באיזו תרבות, אהבה לבן משפחה מופיעה בצורה של צלקות עמוקות? היכן חייב מאהב לעזוב את בית אהובתו לפני עלות השחר, אחרת ייחשב נשוי לה? נבחן כיצד מתקיימת המסגרת המשפחתית והזוגית בתרבויות אקזוטיות, שונות ומשונות ברחבי העולם.
הרצאה שפשוט "תפורה" ליום המשפחה.
לטעימה מתוך ההרצאה לחצו על קישור זה.
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

מסתרי תרבות המאיה האבודה
מסע מופלא בזמן אל תרבות המאיה האבודה של מרכז אמריקה. נתוודע לערי הפירמידות הקסומות, נפגוש בבני המאיה החיים כיום ונכיר את פולחניהם, ננסה להבין את שליטת כהני המאיה ברזי היקום, את הסיבות לנפילת הממלכות ונלמד כיצד הצליחו הארכיאולוגים לפצח את קוד המאיה האבוד.
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

הבהלה לזהב במערב הפרוע
מה משך אלפי אופורטוניסטים, בארה"ב של המאה ה-19, להגיע בחוסר כל ולעבוד בפרך, בתנאים קשים, באזורים הנידחים ביותר של קליפורניה (היום מפרץ סן פרנסיסקו) ואלסקה, באזור המערב הפרוע בארה"ב? מה הם הצליחו למצוא ומי באמת התעשר מהעניין? אילו השפעות מדהימות ניכרות עד היום בעקבות סאגת חיפושי הזהב של לפני 150 שנה? ואיך צ'ארלי צ'אפלין קשור לכל זה?
הרצאה משעשעת ומחכימה
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

כשהסוף הוא לא באמת הסוף - על פולחני המוות של הטוראג'ה
בני הטוראג׳ה באי סולאווסי באינדונזיה הם אמנם נוצרים כיום, אך בפועל ממשיכים במנהגיהם המהדהדים לפולחן אבות ואנימיזם. בחבל ארץ הררי ויפהפה זה, מנוקד בטראסות אורז ותאואי מים, מתגוררים הטוראג׳ה בבתים דמויים סירה, עורכים לוויות ענק יקרות להחריד למתיהם, ואחת ל3 שנים מוציאים את גופות יקיריהם מן הקבר במהלך פסטיבל המא׳ננה המקאברי. את התינוקות הרכים נהגו לטמון בגזע עץ לעילוי הנשמה. על פולחן המוות של הטוראג׳ה בהרצאה מרתקת ומטלטלת.
קוריאה הצפונית - מסע אל מעבר למסך הברזל האחרון
מסע מצמרר אל מדינת המשטרה המסוגרת בעולם, קוריאה הצפונית. דני ינאי ביקר במדינה המסתורית ויספר על שראה, ובמיוחד על מה שלא ניתן לראות. מה לא רוצה קים ג'ונג און שנדע על שלטון האימים של משפחתו, על העם המדוכא בעולם? איך מצליחים אנשי צפון קוריאה לשרוד? מה מספרים אלו שהצליחו להימלט ממחנות העבודה? מה הסיכוי לשלום אמת בחצי האי הקוריאני? ומה היה הדבר הקשה ביותר עבור ישראלי בצפון קוריאה? מצחיק ועצוב גם יחד...
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

מסע בעקבות השבט המתנזר - מפגש עם שבט הדאני של פפואה המערבית
בני הדאני, אחד השבטים הלוחמניים וססגוניים ביותר בפפואה האינדונזית, התגלו לעולם רק במאה ה-20. בני השבט נודעים בטאבואים המיניים המפותחים שלהם ובמיוחד בקוטקה, כיסוי הפין הדלועי בו הם מכסים את מבושי הגברים. הרצאת עומק בה נצא למסע בעקבות בני השבט ואורחות חייהם, אז והיום.
בין הפטיש לסדן - להכיר את נפאל מאז ועד היום
נדמה שנפאל, אחת המדינות המרהיבות בעולם, מאכלסת את האנשים הסובלניים ביותר ומתקיימת בה הרמוניה מרשימה בין מיעוטים אתניים מגוונים ובמיוחד בין הינדוהיזם לבודהיזם. אך ההיסטוריה של המדינה ההררית והיפהפיה רצופה בדרמות שכאילו יצאו מסדרת דרמה הוליוודית דמיונית במיוחד. אסונות טבע, רציחות מלכותיות, מלחמות אזרחים, פסטיבלים פרועים וגם מנהגים משונים במיוחד, כולל סגידה לאלות חיות.
בהוטן - ממלכת הדרקון הלא מעשן
בהוטן, הממלכה הבודהיסטית האחרונה בהימלאיה, נפתחת בעשור האחרון לעולם, תוך ניסיון נואש לשמר את צביונה התרבותי, למול המודרנה. התיירות מוגבלת, התושבים מחויבים ללבוש את הבגד הלאומי, העישון אסור ודיוקן משפחת המלוכה הנערצת מתנוסס
מוסדות תרבות

כנסים

חוגי בית

קטעי וידאו
המלצות
לדני היקר!
בצל האזעקות והיירוטים והריצה למקלטים, נפגשנו בבית משפחת שטיין בראשון לציון, לשמוע את הרצאתך המרתקת על הפסטיבלים בהודו. גרמת לנו להיות במקור אחר, בעולם אחר, ולשכוח לשעה קלה את החיים פה.
מרתק, מהמם ומלא חוויות שאותן לא הכרנו.
תודה מקרב לב על ערב מהנה ומרתק במיוחד.
יעל רון - חוג "יעל" בראשון לציון
הי דני, מאד נהננו מהרצאתך וכמובן אתה יכול להוסיף את שמנו לרשימת הממליצים שלך.
אנו נזמן אותך בקרוב למתן הרצאה גם על מונגוליה!
אברי - חוג בית גני תקווה
הרצאת פולחני השומרונים היתה מרתקת ומשאירה טעם של עוד...
כבר מחכים להרצאות הבאות שלך. אתה מרתק, מעניין, חש את הקהל.
רלי, מועדון החבר, עין ורד
נהננו עד מאוד מהרצאתך "מסע אל בטן האמונה - הפסטיבלים האקזוטיים של הודו".
הדינמיקה היתה מקסימה ומבחינתנו נכנסת לרשימת המרצים המועדפים של המועדון שלנו ונשמח לראות אותך אצלנו בקרוב.
בברכה, עדנה פיינר, מועדון חברים בני ציון
הי דני,
בעלי ואני נכחנו בהרצאתך המרתקת על מונגוליה בשהותנו בנופש במלון "מצפה הימים". ההרצאה העשירה הייתה צבעונית ומעניינת, הציגה תצלומים יוצאי דופן של התרבות המונגולית, הנופים והדמויות האנושיות כשלכל אלו מתווספים ההסברים הקולחים שלך, המתובלים במעשיות, הומור וידע רב. היינו קבוצה די גדולה, ואיש לא עזב את החדר לפני תום ההרצאה. חשנו שהקהל שבוי בתוכן כמונו, ובתום ההרצאה גם ניגשנו להודות לך על החוויה המרנינה.
שוב תודה, שרי מקובר-בליקוב | עיתונאית
שלום דני,
ברצוני להודות לך על הרצאה מעניינת ומרחיבת אופקים על השומרונים.
יצאנו בתחושה שלמדנו להכיר קבוצה מעניינת ומיוחדת הקשורה אלינו מקדמת דנא.
הרבה דעות וסברות רוחשות סביב השומרונים, אכן לרבים מאיתנו בבחינת חידה,
עשית לנו קצת סדר בעניין.
נחשפנו, בעזרתך: לנקודת ההתחלה, להיסטוריה, למה המשמעות להיות שומרוני
העקרונות המנחים שלהם, למנהגים ולפולחנים סביב המועדים השונים, ועוד....
כמובן שאין כמו צילומים להמחשת העניין.
אין ספק שיש לך ידע עצום והצלחת להעביר אלינו במקצועיות רבה את הידע.
רוב תודות
בברכה
דפנה שמשון – מוסניקוב
מתנ"ס חבל אילות
בשביל הפנאי – מחלקת ותיקים (55+)
08-6355904
054-9799088
לכבוד:
מר דני ינאי
הנדון: הבעת תודה
בשבוע שעבר היה לנו העונג לארח אותך להרצאה בפני חברי סניף 'צוות' הוד השרון בנושא "מונגוליה – ארץ הנוודים".
הרצאתך ששילבה צילומים מקצועיים, קטעי וידאו וסיפורים אותנטיים נטעה בקרב החברים את התחושה שהם במסע חוויתי למונגוליה האקזוטית, לב האימפריה הגדולה בהיסטוריה , ממלכתו של ג'ינג'יס חאן והיום ערש התרבות הנוודית האמיתית האחרונה.
בשמי ובשם חברי הסניף אני רוצה להודות לך על הרצאה מעניינת ומהנה שבהחלט השאירה אצלנו טעם של עוד.
יישר כח ותודה
נתי פרישמן,
יו"ר סניף צוות - ארגון גמלאי צה"ל - הוד השרון
פרטי התקשרות
לאתר של דני:
לדף הפייסבוק
054-6249394

